Köpek sahiplenmek büyük bir sorumluluk ve özveri isteyen meşakkatli zor bir iştir ama size tarifi olmayan mutlulukları yaşatır.Yüreğinizde ki merhamet ve hayvan sevgisini en üst seviyede tutan eşi benzeri olmayan bir duygu tattırır.
Köpek sahiplenmek büyük bir sorumluluk ve özveri isteyen meşakkatli zor bir iştir ama size tarifi olmayan mutlulukları yaşatır.Yüreğinizde ki merhamet ve hayvan sevgisini en üst seviyede tutan eşi benzeri olmayan bir duygu tattırır.
Köpek sahiplenmek büyük bir sorumluluk ve özveri isteyen meşakkatli zor bir iştir ama size tarifi olmayan mutlulukları yaşatır.Yüreğinizde ki merhamet ve hayvan sevgisini en üst seviyede tutan eşi benzeri olmayan bir duygu tattırır. Köpek sahiplenirken yeteri kadar anne sütünü almış 2 aylıktan büyük olmasına mutlaka dikkat ediniz. Eğer ki sokaktan bir yavru edineceksiniz aldığınız gibi mutlaka bir veterinerin kapısını çalınız. Çünkü o güzel yavrunun sokakta başına ne geldiğini hastalıklı mı sağlıklı mı? Eve alabilmek için uygun olup olmadığını veteriner hekim gerekli kontrolleri yaptıktan sonra size yardımcı olacaktır. Minik yavrunuzun size bağlı, mutlu ve huzurlu olmasını istiyorsanız onun ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayın ve en önemlisi ona sevginizi verin. Yavru köpeğiniz sütten kesilip yavru köpek mamasına alıştıktan sonraki süreçte artık evinize getirebilirsiniz. Çünkü yavru köpek mamasına alıştıktan sonra hem sizin üzerinizde ki yük azalacak hem de anne sütünden sonra besleyici değeri yüksek bir gıdaya geçiş tamamlanmış olacaktır. Yavru köpeği tatil günlerinizde eve getirmek en uygun yöntem olacaktır. Bu sayede onunla daha fazla vakit geçirmiş olup onunla daha çok ilgilenmek fırsatı bulacaksınız.
Ayrıca bu durum diğer evde ki bireyleri tanıması ve onlara alışması açısından da önemlidir. Yavru köpeğinizi asla hırpalar gibi sert bir şekilde sevmemelisiniz eve ve evin bireylerine yavaş yavaş alıştırmalısınız zaten annesinden ve kardeşlerinden koparak geldiği için küçük bir hüzün ve tebessüm yaşamaktadır. Onu eve getirdiğiniz zaman onun için hazırladığınız yeri, köpek oyuncaklarını, köpek mama ve su kaplarını , köpek yatağını bir şekilde gösterin ve dikkat çekmesini sağlayın. Yavru köpeğiniz bir iki gün eski yerini özleyebilir. Bu yüzden bir iki gün huysuzluk çıkartabilir ve iştahsızlıklar görülebilir. Yavru köpeğiniz ilk 1 hafta yanına sıcak su torbası koyunuz ve onun sıcak olmasını sağlayınız. Çünkü annesinin ve kardeşlerinin sıcaklığını özleyecektir. 0-12 aylık yaşa kadar yavru köpeğinize uygun olarak hazırlanmış yavru köpek mamasını vermeniz tavsiye ediyorum gerek tane boyutunun onun ağzına uygun olması gerekse de besleyici özelliği sayesinde tam ona göre bir diyettir. Yavru köpeğinizi 0-6 aylık yaşa kadar günde 3 defa beslemelisiniz. 6-12 aylık yaşlarda da günde 2 defaya düşebilir bu süreç . Yavru köpek bakımı için eve hoş geldin kısmı ve gıda tüketimi bu kadar ilerleyen makalelerde yavru köpek ile ilgili bakım ve besleme konusunda ipuçları ve tavsiyeler gelecektir. Veteriner Hekim Mehmet KOÇ
Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mar 23, 2023Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mart 23, 2023
Yorumlar 0