Yolculuk evcil dostlarımız için apayrı bir stres faktörü oluşturmaktadır. Bu sebeple yolculuk öncesi alacağımız önlemleri bu başlık altında topladık. Yolculuk öncesi birkaç gün kesinlikle kedinize ve köpeğinize aşı yaptırmayınız.
Yolculuk evcil dostlarımız için apayrı bir stres faktörü oluşturmaktadır. Bu sebeple yolculuk öncesi alacağımız önlemleri bu başlık altında topladık. Yolculuk öncesi birkaç gün kesinlikle kedinize ve köpeğinize aşı yaptırmayınız.
Yolculuk evcil dostlarımız için apayrı bir stres faktörü oluşturmaktadır. Bu sebeple yolculuk öncesi alacağımız önlemleri bu başlık altında topladık. Yolculuk öncesi birkaç gün kesinlikle kedinize ve köpeğinize aşı yaptırmayınız. Aşılar vücut direncini belirli oranda sarsmaktadır zaten yolculuk ayrı bir stres faktörü olacağı için iki sıkıntılı durum birlikte vücut direncini olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple aşı durumuna mutlaka dikkat etmelisiniz ve karnenizi yanınızdan ayırmayınız. Canlı hayvan taşıma kanunlarına göre petinizin kayıtlı bir aşı karnesinin olması ve mutlaka kuduz aşısının yapılması gerekmektedir. Kedi ve köpeğinizin güvenliği için uzun seyahatlerde onları sabitlemenizi veya taşıma kafesi almanızı öneriririz. Seyahat öncesi gıda alımı sınırlaması da bizim için büyük önem teşkil etmektedir. Seyahat öncesi gıda alımını sınırlandırmamız gerekmektedir. Araç veya uçak ile yapılan taşımalara hayvanlar çok fazla alışık olmadığı için sarsıntılar mide bulantılarına neden olur. Bu sebeple seyahatinizin 7 saat öncesinden petinizin mama kaplarını kaldırmalısınız, su kapları ise önlerinde durabilir. Buna rağmen yine de kusan hayvanlarda seyahat öncesi hekiminiz tarafından mide koruyucuları yapılması önerilmektedir. Yolculuk sırasında aşırı tepki gösteren havlayan, miyavlayan, huzursuzluk çıkaran hayvanlarda ise sedatif etkili nöroleptiker ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçların birkaç formu bulunmaktadır. Jel kıvamında olan ve belirli ölçülerde petinize yolculuk öncesinde verilenler , sıvı formda olanlar vardır ağızdan yine seyahatten birkaç gün öncesinde belirli aralıklarla verilmesi gereken. Hangi formu siz daha kolay uygulayacaksanız onu tercih edebilirsiniz ikisinin de etkisi benzerdir. Bu ilaçları kullanmadan mutlaka hekiminize danışınız.Hekiminizin tavsiyesi olmadan yapılan herhangi bir uygulamanın sonuçları üzücü olabilir.Böyle bir durumun oluşmasını istemeyiz. Seyahata çıkarken sevimli dostlarımızın seyahat süresince en güvenli ve sağlıklı bir şekilde bu yolculuğu tamamlaması için gerekli bütün hazırlıklarımızı itina ile tamamlamalıyız.İyi planlanmış bir yolculuk her iki tarafa da iyi gelecektir.İyi bir yolculuk ve sonrası güzel planlanmış bir organizasyon için önerilerimiz sizinle paylaşmak istedik. Petihtiyac.com ailesi olarak sevimli dostlarımız ve seyahatlerinde yanında bulunan siz değerli araştırmacılarımıza yardımcı olduk ise bundan mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz. Veteriner Hekim Mehmet KOÇ
Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mar 23, 2023Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mart 23, 2023
Yorumlar 0