Beslenme tüm canlılar için hayatta kalmanın yanında kaliteli bir yaşam sürdürmek için gereklidir. İnsanlar gibi tüm evcil hayvanlarda da beslenme düzeni ve o canlının ihtiyaçlarına doğru şekilde cevap veren besinleri zamanında almak önemlidir. Akvaryumda yaşayan canlılar da diğer evcillerle aynı biçimde düzenli beslenmeli ve yemleri aksatılmadan verilmelidir.
Beslenme tüm canlılar için hayatta kalmanın yanında kaliteli bir yaşam sürdürmek için gereklidir. İnsanlar gibi tüm evcil hayvanlarda da beslenme düzeni ve o canlının ihtiyaçlarına doğru şekilde cevap veren besinleri zamanında almak önemlidir. Akvaryumda yaşayan canlılar da diğer evcillerle aynı biçimde düzenli beslenmeli ve yemleri aksatılmadan verilmelidir. Akvaryum hobisi olanlar balıklarını yemlemeyi her gün aynı saatlerde yapmalıdırlar. Ama uzun süre ev dışında kalan insanlarda ve sık sık seyahat edenlerde balık besleme düzeni bozulabileceği gibi balıklar besinsiz kalarak hayatlarını kaybedebilirler. Bu durumda çözüm ya otomatik balık yemleme makineleri ya da tatil yemleridir.
Otomatik Balık Yemleme Makinesi Nedir?
Akvaryum sahiplerinin tatile gittikleri zaman balıkları için sürekli yem sunacak otomatik balık yemleme makineleri kullanmaları gerekir. Otomatik balık yemleme makineleri ayarlandığında siz evde yokken istediğiniz zaman aralıklarında akvaryuma yem bırakma işlevini gerçekleştirir. Bu cihazlar üretici firmalar tarafından kaynağını elektrik ya da pillerden alarak çalışan farklı modellerde üretiliyor. Otomatik balık yemleme makineleri genellikle 12 ya da 24 saatlik programlara sahiptirler. Bu programlar günde bir ya da sabah ile akşam olmak üzere günde iki kez balıkların yemlenmesini sağlamak için geliştirilmiştir. Çoğunlukla motor kısmının üzerinde bulunan sürgüyü nasıl ayarlarsanız makine o programı uygulayacaktır. Bazı modellerde ise zaman ayarlaması manuel olarak değil otomatik şekilde, makineye değer girilerek yapılır.
Otomatik Balık Yemleme Makineleri Nasıl Kullanılır?
Otomatik balık yemleme makinelerinin çoğu modelinde ön hazne ve arka hazne bulunur. Ön kısım otomatik yemleme makinesinin arka bölümündeki motor kısmına geçirilmiş haldedir. Ön kısımdaki hazne depolama haznesidir ve motor kısmından ayrılarak buraya balık yemleri konulur. Depolama hazneleri genellikle yedekli olarak makine ile birlikte satılır. Büyük ve daha küçük hazneler konulacak balık miktarına uygun şekilde kullanılır. Yem miktarı akvaryumdaki balık sayısına, seyahat sürenize bağlı olarak makinenin kaç gün kullanacağına ve balıkların cinsi ile ne kadar obur olduklarına göre değişiklik gösterir. Haznelerin bir tarafında kapak mevcuttur. Bu kapaklar açılarak balık yemleri hazne içine yerleştirilir ve kapak sıkıca kapatılır. Daha sonra ön hazne motor kısmına tekrar takılır. Otomatik balık yemleme makineleri kullanırken makinenin suya hangi miktarda yem bırakacağını belirledikten sonra ön haznenin alt kısmında bulunan düğme ile ayarlama yapılmalıdır. Böylece balık sayınız çoksa otomatik balık yemleme makineleri çok miktarda, az balığınız varsa ise az miktarda yemi suya bırakacaktır. Düğmeyi sonuna kadar açtığınızda makine çok fazla yemi suya salar. Bu noktada makinenin suya ne kadar yem bıraktığını görmek için suyun dışında deneme yapmanız uygun olacaktır. Balıklar için yemleme makineleri alt aparat olarak mandal içerir. Bu mandal yardımı ile otomatik balık yemleme makinelerini akvaryum camının bir kenarına sabitleyebilirsiniz. Daha sonra makinenin düğmesine basarak makine çalıştırılır. Otomatik balık yemleme makineleri dönerek ayarladığınız zamanlarda suya yem atma işlemini yapar ve balıklarınızın siz yokken de beslenmesini sağlar. En çok tercih edilen otomatik balık yemleme makineleri Trixie ve Eheim markalarının modellerine sitemizden uygun fiyatlar ve taksit avantajlarından yararlanarak sahip olmanız mümkün. Otomatik balık yemleme makinelerinde de kullanabileceğiniz yemleri seçmeden önce Balık Yemleri başlıklı yazımızı okuyarak bu tercihi nasıl yapmanız gerektiği ve balık yemi çeşitlerinin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.
Yorumlar 0