Yavru köpeklerin annelerinin yanında yeteri kadar anne sütü aldıktan sonra ayrılması çok önemlidir. Yavru bu süreçte bol bol annesini emecek ve kardeşleriyle birlikte annesinin sıcak kucağının tadını çıkaracaktır.
Yavru köpeklerin annelerinin yanında yeteri kadar anne sütü aldıktan sonra ayrılması çok önemlidir. Yavru bu süreçte bol bol annesini emecek ve kardeşleriyle birlikte annesinin sıcak kucağının tadını çıkaracaktır.
Yavru köpeklerin anne karnından itibaren kuru mamaya geçiş periyodu.Yavru Köpeklerin Kuru Mamaya Geçiş Süresi Köpekler doğumdan itibaren 6-8 hafta annelerinin himayesi altında büyürler gelişirler ve öğrenirler. Bu yüzden yavru köpeklerin annelerinin yanında yeteri kadar anne sütü aldıktan sonra ayrılması çok önemlidir. Yavru bu süreçte bol bol annesini emecek ve kardeşleriyle birlikte annesinin sıcak kucağının tadını çıkaracaktır.
Yavru Köpeklerin Kuru Mamaya Geçiş Süresi.Yavru bir köpek 30 günlüğe kadar sadece annesini emer ve tuvaletini annesinin genital bölge ve abdominal bölgeyi yalaması sonucu yapar. Bu süreç 35 günlüğe kadar devam eder 35 günlükten sonra anneden emdiği sütün yanında yavru köpek konserveleri ile takviyeler başlar. Çünkü artık vücut kondisyonu ve enerji düzeyi anne sütüne yetmemeye başlar daha çok beslenme ihtiyacı duyarlar. 40-45 günlükten itibaren ise yavaş yavaş ağızlarında annesinin kuru köpek mamasını kemirmeye tıkırdatmaya başlar. Bu süreçte ona yavru köpek maması almalısınız. Yavru köpek mamasının, besin değerleri ve besleyiciliği diğer kuru köpek mamalarına göre daha yüksektir ve buda gelişimini tamamıyla orantılı olarak etkiler. Yavru köpek mamasına geçişlerde genellikle kademeli olarak geçilmesi doğrudur. Bu süreçte köpeğiniz annesini de emiyor olacağı için bağırsak florasında herhangi bir bozukluk kabızlık veya ishal durumunun açığa çıkmasına neden olacaktır. Köpeğiniz kuru mamayı sorunsuz bir şekilde yiyebilmektedir fakat çoğunlukla kuru mamaya geçişler sancılı ve nazlı süreçler olarak dikkat çeker. Yavru köpek mamasına geçerken öncelikle bir miktar konserve mama ile harmalayıp bulamaç haline getirip geçmeyi deneyebilirsiniz. İlk başlarda konservesi çok kuru maması az olur sonra giderek bu oran kuru mamanın çok olacağı şekilde düzenlenir. Başka bir yöntem ise kuru mamayı et suyu veya tavuk suyuyla hafif ıslatmanız olacaktır lezzetli sular sayesinde küçük çıkan dişlerin kesmekte zorlanacağı kuru mamalar bu sayede yumuşatılmış olur. Bu süreçte tabi ki yavru antikorlardan zengin anne sütünü almaya devam etmelidir. Çünkü yeni yaşama katılan bu güzellik bir sürü tehlikeden ve hastalıklardan korumasızdır bu yüzden anne sütünün yavru köpek bakımı ve beslemesinde yeri çok önemlidir. Ayrıca annesinin ve kardeşlerinin yanında büyüyen köpeklerin bir takım eğitimleri almaları daha kolay olmaktadır. Çünkü yavru burada hiyararşik düzende ne yapması ve neyi yapmaması gerektiğini annesi tarafından öğrenmektedir. Veteriner Hekim Mehmet KOÇ
Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mar 23, 2023Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mart 23, 2023
Yorumlar 0