Zebra balığı , genetiği ile oynanarak üretilmiş bir balık türüdür. Doğal olmayan akvaryum canlılarından biri olan Zebra balıkları isimlerini gövdelerindeki çizgilerden alır. Akvaryumlara estetik katan bu balıklar ülkemizde de çok sevilmektedir.
Zebra balığı , genetiği ile oynanarak üretilmiş bir balık türüdür. Doğal olmayan akvaryum canlılarından biri olan Zebra balıkları isimlerini gövdelerindeki çizgilerden alır. Akvaryumlara estetik katan bu balıklar ülkemizde de çok sevilmektedir.
Zebra balığı genetiği ile oynanarak üretilmiş bir balık türüdür. Doğal olmayan akvaryum canlılarından biri olan Zebra balıkları isimlerini gövdelerindeki çizgilerden alır. Akvaryumlara estetik katan bu balıklar ülkemizde de çok sevilmektedir. Çok fazla büyümeyen Zebra balıklarının kökeni Asya’dır. Güzel görünümleri ve çok hareketli olmaları Zebra balıklarını akvaryumların vazgeçilmezi yapar. Hepçil olan bu balıkları beslemek kolay, izlemek oldukça keyiflidir.
*Kökenleri Asya’ya dayanır. *Doğal bir balık türü değildir. Üretilmiştir. *Minik balıklardır. Yetişkin Zebra balıklarının erkekleri 4 santimetre civarında bir boya sahipken dişileri 6 santimetre kadardır. *Hem etçil hem de otçul balıklardır. Beslenmeleri zor değildir. *Yaşayacakları akvaryum büyük olmalı ve suyun sıcaklığı 20 derecenin altına düşmemelidir. *Sürü halinde yaşarlar. Tek başına yaşamak ömürlerinin kısalmasına neden olur. *Çok hareketli ve hızlı yüzen balıklardır. Akvaryumun her yerinde yüzerler.
*Hareketli olmalarına rağmen diğer balıklarla iyi geçinen uysal hayvanlardır. Fakat üreme dönemlerinde diğer balıklara ve kendi türlerine agresif davranışlarda bulunabilirler. *Üremeleri kolaydır. *Cinsiyet ayrımı ebatlarına bakılarak kolayca yapılır. Zebra balıklarının dişileri erkeklerinden daha uzun ve daha iridir. Ayrıca karın bölgesi daha zayıf olanlar erkek, karnı daha yuvarlak ve şiş olanlar dişi Zebra balıklarıdır. *Ortalama yaşam süreleri 3 yıldır. İyi bir bakım ve beslenme ile bu süre uzatılabilir.
Minik boyutları ve çizgili parlak gövdesi ile dikkat çeken Zebra balığı sürüler halinde yaşamını sürdürür. Kendi türünden olan balıkların yokluğunda yaşam süreleri kısaldığı için bu balıklardan beslemek istiyorsanız akvaryumunuza en az 9 ya da 10 tane koymanızda yarar var. Parlak ve güzel desenlerinin yanında çok hızlı hareket etmeleri ve yerlerinde duramamaları nedeniyle onları seyretmek ayrı bir keyif verir. Akvaryumun içinde sürü halinde yüzen bu minik balıklar, sürekli hareket halinde olsalar da uysal hayvanlardır. Üreme dönemleri dışında diğer balıklarla iyi geçinen Zebra balığı, üreme zamanında agresif olabilir. Bu dönemde onları özel bir akvaryuma almanız sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.
Boyutları 6 santimetreyi geçmemesi sizi yanıltmasın, Zebra balıkları yüzmeyi çok sevdikleri ve çok hareketli canlılar oldukları için rahatça salınabilecekleri büyük bir akvaryuma ihtiyaç duyarlar. Geniş bir akvaryumda özgürce yüzen Zebra balıklarının gövdeleri daha parlak, renkleri daha canlıdır. Bu da sağlıklı olduklarına işaret eder. Sadece büyük akvaryumlar değil, sağlıklı olmalarında ve ömürlerinin daha uzun olmasında sürüsü ile birlikte yaşama, iyi beslenme ve temiz bir akvaryum da çok etkilidir.
Zebra balıkları sıcak iklimlere alışkındır. Bu nedenle akvaryumunuzda mutlaka bir ısıtıcı bulundurmalısınız. AKVARYUM ISITICILARI VE DERECELER Akvaryumun suyu 20 derecenin altına düşmemelidir. Zebra balıkları için ideal su sıcaklığı 25 – 30 derecedir. Ayrıca sağlıklı bir yaşam sürmeleri için akvaryumunuza güçlü bir filtre yerleştirmelisiniz.
Diğer küçük balıklar gibi Zebra balıklarının da saklanma ihtiyacı vardır. Bu nedenle akvaryumunuzun dibine bitkiler ile taş ve mağara gibi aksesuarlar koymanız Zebra balıklarını mutlu edecektir. Fakat bitkilerin boyunun çok uzun olmaması gerekir ki balıkların yüzme alanını kısıtlamasın. Zebra balıklarının bulundukları akvaryumun üstünün kapanması gerekir, çünkü bu hareketli balıklar akvaryumdan çıkabilirler. Zebra balıkları hepçil oldukları için her tür yemle beslenebilir. Pul ve granül yemlerin yanında onlar için haftada bir kez akvaryuma canlı yem atmayı unutmayın. LEPİSTES BALIĞI ÖZELLİKLERİ VE BAKIMI
Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mar 23, 2023Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mart 23, 2023
Yorumlar 0