Köpeğinizin sağlıkla yaşaması ve uzun bir ömür sürmesi için temel ihtiyaçlarının giderilmesi şarttır. Bu da ancak doğru bir bakımla mümkündür.
Köpeğinizin sağlıkla yaşaması ve uzun bir ömür sürmesi için temel ihtiyaçlarının giderilmesi şarttır. Bu da ancak doğru bir bakımla mümkündür.
Köpeğinizin sağlıkla yaşaması ve uzun bir ömür sürmesi için temel ihtiyaçlarının giderilmesi şarttır. Bu da ancak doğru bir bakımla mümkündür. Duygusal gereksinimlerinin yanında kaliteli mamalarla beslenme, temiz su içme ve günde iki kez tuvalet ihtiyacını karşılama köpeklerin yaşamlarını devam ettirmeleri için elzemdir. Bu hayati ihtiyaçların yanında köpeklerin tırnaklarının kesilmesi, her gün belirli sürelerde egzersiz için dış mekanlara çıkarılması ve tüy bakımı yapılması da gereklidir. Köpeğinize tüy bakımı yapmanın ise yöntemlerini bilmeniz ve bu bakımı yapabilmenizi sağlayacak ürünleri edinmeniz de köpeklerin deri sağlığını muhafaza etmek adına büyük önem taşır.
Köpeklerin tüm gövdelerini ve kafalarını saran tüyleri onları soğuk hava şartlarından koruduğu gibi güneşin zararlı etkilerine karşı da kalkan görevi görür. Fakat köpekler özellikle mevsim geçişlerinde sıcaklığa uygun biçimde tüylerini dökerler. Bu döngü deri sağlıkları açısından gereklidir. Sevimli dostlarımızın deri sağlıklarını muhafaza etmenin ilk yolu tüy uzunlukları ve tüy sıklıklarına göre değişecek aralıklarla köpeklerin taranmasından geçer. Tarama işini yaparken köpeğin baş kısmından kuyruğuna doğru fırçayı yavaş hareketlerle kaydırmaya özen gösterin. Bu işlemi yaparken tüylerin çıkış yönünde ilerleyin. Köpeğin özellikle sırt bölgesini taramalısınız. Çünkü kuyruklu dostlarımızın tüylerinin en sık ve yoğun olduğu yer sırtlarıdır. Tarama uygulamasında son olarak yapılması gereken ise daha yumuşak bir fırça ile ya da tarama eldiveni ile tüylerin en az bir kez ters yönde fırçalanmasıdır. Böylece köpeğiniz ölü tüylerde arınmış olur. Taramanın dışında köpeklerin tüy bakımını gerçekleştirecek ayaklardan biri de banyodur. Köpekler her gün düzenli egzersize çıktıklarından bolca kirlenirler. Sevimli dostlarımızın temiz kalmalarını sağlamak, deri hastalıklarına yakalanmasını önlemek, pire ve kene gibi zararlı canlılardan onları korumak için şampuan ve temizlik ürünleri ile yıkamanız gerekebilir. Köpeğinize banyo yaptırırken tüylerini bol su ile durulayın. Durulama işlemini yeterince yapmazsanız köpeğinizin tüyleri kepeklenecek ve derisi tahriş olacaktır. Yıkama işleminin sonunda ise onu iyice kurulamayı asla unutmayın. Yoksa köpeğiniz hastalanabilir. Köpeğinizin deri sağlığını garanti altına almanın bir başka yolu onları kaliteli mamalarla beslemek ve tüy bakımı yapan vitaminleri kullanmaktır.
Köpeklerin tüy bakımlarını gerçekleştirmek için kullanmanız gereken ilk ürün köpek tarak ve fırçaları olacaktır. Tarak ve fırçalar köpeğin ölü tüylerinden kurtulmasını ve derinin hava almasını sağlar. Köpeğinizi fırçalamak için Ferplast tarama eldivenleri ile Trixie fırçaları kullanabilirsiniz. Köpeklerde tüy bakımı banyoyu da içerir. Sadece su ile yıkanan tüylerin ise tamamen temizlenemediği açıktır. Köpeğinizin tertemiz, canlı ve parlak tüylere sahip olması için köpek şampuanları edinebilirsiniz. Normal köpek şampuanlarında önerimiz Dermo-Vet ve Gimdog markasına ait ürünlerdir. Yavru köpeklere özel ve topaklanma karşıtı şampuan çeşitleri ile bu markadan başka Beaphar ürünlerini de deneyebilirsiniz. Pratik kullanım sunan kuru köpek şampuanları arasında ise tercihiniz Bioline olsun. Köpeğinizin mis gibi kokmasını istiyorsanız her banyo sonrasında uygulayabileceğiniz Green Fields köpek losyonlarının farklı kokulara sahip olanları ile Bioline koku gidericileri ve Gimdog köpek parfümlerini deneyebilirsiniz. Köpeğinizin deri sağlığını destekleyen vitaminler ve macunlar arasında da seçiminizi yapabilirsiniz. Kullanması ve uygulaması son derece pratik olan ve susuz da harika sonuç veren kuru şampuanlar hakkında bilgi edinmek için Köpekler İçin Kuru Şampuanlar başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mar 23, 2023Singapur Kaplumbağası (Kızıl Yanaklı Su kaplumbağası) Özellikleri ve Bakımı
Mart 23, 2023
Yorumlar 0